Módní doplňky pro ženy – elegantní minerální náramky


Ženy se od nepaměti zdobí, zvýrazňují některé části těla a jiné naopak potlačují. Vždy k těmto účelům využívaly barvy, šperky a především symboliku. Historie nošení náramků sahá až do starého Egypta, kdy ruce žen zdobily různé materiály od kostí, přes dřevo nebo kameny. Předměty měly svůj význam, často duchovní nebo náboženský.

Dámské náramky ve většině případů měly ženu ochránit od všeho zlého, dát jí zdraví a především plodnost. Naproti tomu náramky určené pro mužská zápěstí dodávaly sílu válečníka nebo rozhodnost v boji, ochranu a měly muže přivést zpět domů. Později zlaté šperky vyjadřovaly sounáležitost k určité společenské vrstvě, poukazovaly na bohatství. Módním hitem se staly korálkové náramky dámské, pánské nebo i párové, a to dokonce několikrát v historii.

 

 


Jak jsou na tom různé kultury a etnika s nošením náramků dnes?

Náramky pro ženy mají podobný význam jako v dobách minulých. Indické ženy zdobí svá zápěstí mimo jiné také proto, aby daly najevo, jestli jsou vdané nebo svobodné, hinduistická nevěsta nosí náramek s 16 ozdobami. Náramky z Bali obsahují draka jako ochránce, domorodí Američané spojují tyrkysové korálky s bohatstvím.

Krása náramků a jejich symbolika je to, oč tu běží. Ať už se jedná o náramky ochranitele, luxusní kolekce šperků nebo o obyčejné korálkové náramky pro ženy, je to módní doplněk, který sluší dámě v každém věku.

Víte, jak si vybrat náramek z minerálů?

Moderní dámské náramky mají několik podob. Mezi oblíbené kousky rozhodně patří ty, které v sobě snoubí krásu, ale často i jednoduchost nebo sounáležitost s přírodou. To vše v sobě ukrývají dámské náramky z minerálů.

Přírodní kameny předávají všem, kteří věří v jejich sílu, své vlastnosti. Jak si tedy minerální náramek vůbec vybrat? Není na tom nic složitého. Vždy primárně záleží na vkusu, případném problému, který chcete kamenem řešit a na souznění s daným minerálem. Růženín dodává životní energii a propojuje nositele s láskou.


Hledáte harmonii, vyrovnanost a vnitřní klid? Pak může být tou správnou volbou červený nefrit. A pokud stále nevíte, jaký kámen zvolit, vyberte si minerální šperk podle vašeho znamení. Módní doplňky pro ženy v podobě náramků z minerálních kamenů nebudou nikdy out. Mají totiž úžasnou magii a zcela určitě dodají vašemu vzhledu šmrnc.

 


Každá žena občas miluje luxus

Luxusní náramky pro ženy, které obsahují tzv. Swarovski pearl, okouzlí opravdu i ty nejnáročnější. Dámský rosaline náramek značky RINOR s poetickým názvem Swarovski Rosaline obsahuje perly růžové barvy o průměru 8 mm. Opravdu elegantním kouskem se specifickou zlatavě růžovou barvou je náramek RINOR Swarovski Rosegold. Všechny Swarovski náramky navíc zdobí středový korálek ze stříbra o ryzosti 925, ty nejluxusnější mají stříbrné korálky hned tři.

Ať už se jedná o dámské korálkové náramky nebo dámské náramky Swarovski, je každý z nich zdobený stříbrným nebo 24karátovým pozlaceným komponentem.

Každá žena je jedinečná, každá ví, jak svoji krásu dát světu na odiv. Šperky v jakékoliv podobě dodají outfitu eleganci a ženě na sebevědomí.